Co słychać?

  • Lng

    Liga Niezwykłych Gentlemanow

    4 eliminacje LNG zdominowali nasi barmani! wygrał Jan Kachniarz a …

    More
  • Pina Colada

    A cóż to za drink?

    Jeden z najpopularniejszych koktajli, zwłaszcza wśród płci pięknej. Stowrzony został na początku drugiej połowy XX wieku, w rumowej stolicy świata – Puerto Rico. Kto z Was potrafi podać idealne proporcje?

    More
  • Luca Cinalli

    Workshop z Luca Cinalli.

    Jedną z najwiekszych gwiazd światowego barmaństwa Luca Cinalli. Zobaczcie jak …

    More
  • Wof

    Whisky Old Fashioned

    Whisky Old Fashioned – klasyk ponad klasyki! Drink skomponowany już na początku XIX wieku w Nowym Jorku. Zachęcamy do spróbowania whisky na „inny” sposób…Już nigdy nie zamówicie whisky z colą 😉

    More
  • przyjaciel mojej kozy

    „Przyjaciel Mojej Kozy”

    „Przyjaciel Mojej Kozy” – swego rodzaju krakowski klasyk! Drink kategorii After Dinner – stworzony w naszym koktajl barze przez jednego z wybitnych barmanów niemłodego już pokolenia.

    More
  • Rosjanin

    Jaki Rosjanin?

    Biały czy czarny rosjanin? Czarny rosjanin po raz pierwszy został stworzony w Brukseli w roku 1950. Kompozycja likieru kawowego wraz z czystą wódką na kostkach lodu została przygotowana w …

    More
  • Sylwester

    Sylwester Pergamin Party

    W szampańskim nastroju w tym roku możecie wspólnie z nami przywitać 2013 rok! Towarzyszyć wam będą najbardziej wyszukane koktajle i pyszne przekąski. Zaczynamy o 21.00 Wejściówka wraz z miejscem siedzącym od 80 zł.

    More
  • Charts2

    4000 wejść na Pergamin.pl

    Pod koniec drugiego tygodnia działania nowej odsłony naszej strony zanotowaliśmy 4000 wejść. To naprawdę bardzo dobry wynik. Internauta nr 4000 wszedł na naszą stronę 12.12.12 o godz. 21.18 (szkoda, że nie była to godzina 12.12 ;-).

    More
  • Mojito

    Czy wiedzieliście to o Mojito

    Za pierwowzór mojito uważa się napój pity przez szesnastowiecznego angielskiego korsarza, kapitana Drake’a. Zwykł on pijać tafię – alkohol, uzyskiwany z trzciny cukrowej, z dodatkiem soku z cytryny i mięty.

    More
  • Czekolada

    Zimno, zimno, więc… czas na czekoladę

    Zimno, mróz.. więc co powiecie na czekoladę na gorąco? Przy obecnych oraz zbliżających się temperaturach bardzo wskazana z dodatkiem rumu lub wiśniówki 😉 I mroźny dzień już nam niestraszny. Zapraszamy.

    More
Page 4 of 5«12345»